Rioja Blanco
Over deze wijn:
- Appallation: DOCa Rioja
- Grape Variety: Viura 70% + Tempranillo blanco 25% + Garnacha blanca 4% + Malvasia 1%
- Date of planting: Old vines
- Soil type: Clay
- Exposition Vineyard: Mostly South
- Wine maker: Goméz Cruzado
- Harvest method: Handpicked
- Vinification: Light pressing, without needing to work in an inert atmosphere, some work in the open, and about 50% of stems in the pressing. Minimum contribution of SO2, spontaneous fermentation. All alcoholic fermentation in stainless steel at a constant temperature of 16ºC.
- Aging: A part of the volume spends five months in French oak (not toasted, steam bending) with its lees, and the remaining volume is also aged with its lees in a concrete tank.
- Alcohol percentage: 14,00%
- Acidity: Ph 3,46
- Residual sugar: 1.3 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Valle del Ebro, Spanje
Goméz Cruzado
Goméz Cruzado, een bodega boutique in Haro, Rioja Alta. Familiebedrijf sinds 1886 en nu geleid door David Gonzalez. Een wijnmaker met oog voor traditie en vooral kijkend naar het terroir van de streek voor de betreffende druivensoort. Goméz Cruzado gelooft vooral in het terroir en de mensen die hun leven in de wijngaarden hebben gewerkt. Dit zorgt ervoor dat de wijnen op elk niveau uitblinken; zowel de generieke crianza als de ‘single vineyard’ wijnen zijn elke euro meer dan waard. Traditioneel gezien wordt Goméz Cruzado ook geroemd op de witte Rioja’s. Waar het maken van de blanco variant door veel bodega’s gezien wordt als een extraatje, is het hier een heuse traditie en is een flink deel van de productie (zo’n 25%) voor witte wijnen gereserveerd.
Meer over deze wijnboer en de wijnen