Ripasso Valpolicella DOC

Een diep robijnkleurige wijn met aromas van kruiden en rijpe fruittonen van de 2de fermentatie op de amarone schillen. Mooie zuren die verweven zijn met de rijpe tannine. Een vol glas sappige wijn, precies waar de ripasso voor staat. perfecte balans.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore
  • Certification: Bio
  • Grape Variety: Corvina, Corvinone and Rondinella
  • Exposition Vineyard: South/ Southeast
  • Wine maker: Novaia
  • Harvest method: Manual
  • Vinification: Fermentation with indigenous yeasts takes place at controlled temperature in oak truncated-cone vans, refermenting (a second fermentation) the Valpolicella wine – produced in September – on grape skins, rich in alcohol and sugar, of Recioto and Amarone wines – produced in January
  • Aging: 12 months in wooden barrels, 4 months in bottle
  • Alcohol percentage: 14,00%

Lees meer over deze wijnboer:

Veneto, Italië

Novaia

Familiebedrijf van de Vaona familie in hoog-Valpolicella. De wijngaarden rondom Marano (in het noorden van de streek, hoger gelegen wijngaarden) brengen voor Valpolicella-begrippen relatief verfijnde en fruitige wijnen voort. Zelfs als de concentratieniveaus oplopen, bij bijvoorbeeld amarone en ripasso, behoudt de wijn zijn lichtvoetigheid. Er wordt hier volledig biologisch gewerkt, bij een relatief kleine productie van zo’n 40.000 flessen per jaar.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?