Sancerre Blanc, Cuvee Racines
Over deze wijn:
- Appallation: AOC Sancerre
- Grape Variety: Sauvignon Blanc
- Date of planting: 1950 et 1975
- Soil type: Kimmeridgian Marls (Limestone Clay Iron)
- Wine maker: Simon & Daniel Chotard
- Harvest method: Manually
- Vinification: Spontanious Yeasts, no racking
- Aging: Oak barrels for 18 month
- Alcohol percentage: 15,00%
- Acidity: 4,15 g/L H2SO4
- Residual sugar: 2,6 g/L
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Simon & Daniel Chotard
Chotard bestiert zijn kleine 9 ha vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. 80% is sauvignon, 20% pinot noir. Stokken tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor het terroir van klei/kalkbodems is essentieel; de witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn fijn en soepel; pinot noir van het fijne en fruitige soort. Jaarlijkse vermeldingen in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.
Meer over deze wijnboer en de wijnen