Sancerre Rouge ´Champs d'Alligny"
Over deze wijn:
- Appallation: AOC Sancerre
- Grape Variety: Pinot Noir
- Date of planting: 1964
- Soil type: Griottes (Limestone Clay)
- Wine maker: Simon & Daniel Chotard
- Harvest method: Manually
- Vinification: Spontanious Yeasts, no racking
- Aging: oak barrels for 24 month
- Alcohol percentage: 14,50%
- Acidity: 3,19 g/L H2SO4
- Residual sugar: 0,3 g/L
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Simon & Daniel Chotard
Chotard bestiert zijn kleine 9 ha vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. 80% is sauvignon, 20% pinot noir. Stokken tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor het terroir van klei/kalkbodems is essentieel; de witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn fijn en soepel; pinot noir van het fijne en fruitige soort. Jaarlijkse vermeldingen in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.
Meer over deze wijnboer en de wijnen