Tradicional Cava Extra Brut

Heldergele kleur. Fijne en goed geïntegreerde bubbel. Elegant en evenwichtig. Aroma's van droesem, gedroogde kruiden, verdorde bloemen. In de mond, fris met bitterheid en een goede zuurgraad. Dit kan worden beschouwd als de meest orthodoxe mousserende wijn van Colet. Hoewel de stijl al eeuwen in Penedès wordt geproduceerd, voegt Sergi Colet zijn persoonlijke toets toe door prioriteit te geven aan het fruit en de natuurlijke zuurgraad. Er is finesse en complexiteit die voortkomt uit de grote wijngaarden, oudere wijnstokken en zeer bekwame landbouw en wijnbereiding.

Over deze wijn:

  • Land: Spanje
  • Regio: Penedès
  • Druif: xarel·lo 50%, macabeu 40%, parellada
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: aperitief, oesters
  • Wijngaard: organisch bewerkte eigen wijngaarden
  • Wijnkelder: 24 maanden (reserva) methode traditionelle / extra brut (minder dan 6gr suiker per liter)

Lees meer over deze wijnboer:

Penedès, Spanje

Sergi Colet

De familie Colet is al sinds het einde van de 18e eeuw bezig met wijnbouw in Alto Penedès, zo’n 40 km ten zuidwesten van Barcelona. Sinds Sergi de scepter zwaait behoort deze bodega tot de top van de streek. De mousserende wijnen zijn gemaakt volgens de ‘traditionele methode’ (tweede vergisting op fles) en blinken uit in geurigheid en frisheid, een resultaat van de noordwestelijke oriëntatie van veel van de wijngaarden. Alle mousserende wijnen van Sergi dragen tegenwoordig de herkomstaanduiding ‘D.O. Penedès’ i.p.v. ‘Cava’. Dit omdat Sergi (en enkele geestverwanten) vindt dat de naam Cava zijn wijnen geen eer aandoet. Dat zijn we het eigenlijk wel met hem eens, want vind maar eens een Cava die zoveel kwaliteit biedt op dit prijsniveau. “Met inspanning en respect voor het land worden onze ‘Clàssic Penedès’ biologische mousserende wijnen geboren, met traditionele methode, 100% reserva en van Penedès”.

Meer over deze wijnboer en de wijnen