Valpolicella Ripasso Cl. Sup. DOC, Vigneti di Torbe
Valpolicella uit één wijngaard (=Torbe), van grote klasse. Gemaakt van vooral Corvina druiven, en met een jaar houtrijping. Zwoel, zacht, vol en krachtig tegelijk. Rood fruit, zoethout, caramel en noten.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore
- Grape Variety: 60% Corvina, 15% Corvinone, 15% Rondinella
- Date of planting: 15 to 25 years old
- Soil type: mainly on marl eocene
- Exposition Vineyard: Southeast
- Wine maker: Domini Veneti
- Harvest method: Manual
- Vinification: Maceration for 10 days, ripasso on the Amarone pomace with contact for 15 days
- Aging: 9 months in barrels
- Alcohol percentage: 13,5%
Lees meer over deze wijnboer:
Veneto, Italië
Domini Veneti
De oude cantina van Negrar heeft in de jaren ’80 een ware metamorfose doorgemaakt. Onder leiding van technisch directeur Daniël Accordini werden de rendementen teruggebracht, grote investeringen in de kelders gedaan, en werd een nieuwe lijn topwijnen onder de naam Domini Veneti geïntroduceerd. De gebruikte druiven zijn steeds lokale soorten zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara (en soms wat Cabernet), waar men Valpolicella Classico Superiore tot Amarone Cru 'di Jago' van maakt. Van de coöperaties in dit gebied steekt de Cantina van Negrar er met kop en schouders bovenuit met hun authentieke, traditionele stijl die drinkbare en elegante wijnen oplevert.
Meer over deze wijnboer en de wijnen