Vin Blanc de Macération ´Le Damier´
Wijn met grote aromatische rijpheid en body. De schillen blijven aanwezig tijdens de fermentatie, resulterend in een "oranje" gekleurde wijn.
Over deze wijn:
- Appallation: AOC Sancerre
- Grape Variety: Sauvignon Blanc
- Date of planting: 2007
- Soil type: Kimmeridgian Marls (Limestone Clay)
- Wine maker: Simon & Daniel Chotard
- Harvest method: Manually
- Vinification: Spontanious Yeasts, no racking, Maceration
- Aging: Oak barrels for 18 month
- Alcohol percentage: 14,00%
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Simon & Daniel Chotard
Chotard bestiert zijn kleine 9 ha vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. 80% is sauvignon, 20% pinot noir. Stokken tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor het terroir van klei/kalkbodems is essentieel; de witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn fijn en soepel; pinot noir van het fijne en fruitige soort. Jaarlijkse vermeldingen in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.
Meer over deze wijnboer en de wijnen