Vino Bianco Sterpi
Walter Massa wordt beschouwd als de redder van de Timorasso-druif, en veel Italianen rekenen Walters drie hoogste cru's tot het beste dat de Laars qua wit voortbrengt. De Sterpi-wijngaard produceert de meest krachtige van deze drie; ze heeft de jongste stokken en dit resulteert in zeer krachtig en vol fruit, explosief in aroma, zuren en afdronk. De wijnen worden gemaakt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of toegevoegde gisten.
Over deze wijn:
- Grape Variety: timorasso
- Soil type: Marl, chalk, clay
- Wine maker: Vigneti Massa
- Vinification: Cold maceration for 40-45 hours, fermentation on RVSkoude maceratie van 40-45 uur
- Aging: aging on lees
Lees meer over deze wijnboer:
Piemonte, Italiƫ
Vigneti Massa
Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.
Meer over deze wijnboer en de wijnen