Vino Bianco Sterpi

Walter Massa wordt beschouwd als de redder van de Timorasso-druif, en veel Italianen rekenen Walters drie hoogste cru's tot het beste dat de Laars qua wit voortbrengt. De Sterpi-wijngaard produceert de meest krachtige van deze drie; ze heeft de jongste stokken en dit resulteert in zeer krachtig en vol fruit, explosief in aroma, zuren en afdronk. De wijnen worden gemaakt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of toegevoegde gisten.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: lange levensduur - riesling eigenschappen - krachtig - honing - abrikoos - hoge viscositeit - traantjes druppelen als een zwoele regenbui in het glas
  • Certification: koude maceratie van 40-45 uur / fermentatie rvs / rijping op de gistresten / geregeld batonnage
  • Grape Variety: timorasso
  • Wine maker: Vigneti Massa
  • Aging: mergel en klakhoudende klei
  • Acidity: gevogelte, wit vlees, aromatische keukens zoals Midden Oosten en Noord Afrika

Lees meer over deze wijnboer:

Piemonte, Italiƫ

Vigneti Massa

Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?