Sergi Colet
De familie Colet is al sinds het einde van de 18e eeuw bezig met wijnbouw in Alto Penedès, zo’n 40 km ten zuidwesten van Barcelona. Sinds Sergi de scepter zwaait behoort deze bodega tot de top van de streek. De mousserende wijnen zijn gemaakt volgens de ‘traditionele methode’ (tweede vergisting op fles) en blinken uit in geurigheid en frisheid, een resultaat van de noordwestelijke oriëntatie van veel van de wijngaarden.
Alle mousserende wijnen van Sergi dragen tegenwoordig de herkomstaanduiding ‘D.O. Penedès’ i.p.v. ‘Cava’. Dit omdat Sergi (en enkele geestverwanten) vindt dat de naam Cava zijn wijnen geen eer aandoet. Dat zijn we het eigenlijk wel met hem eens, want vind maar eens een Cava die zoveel kwaliteit biedt op dit prijsniveau.
“Met inspanning en respect voor het land worden onze ‘Clàssic Penedès’ biologische mousserende wijnen geboren, met traditionele methode, 100% reserva en van Penedès”.
Alle mousserende wijnen van Sergi dragen tegenwoordig de herkomstaanduiding ‘D.O. Penedès’ i.p.v. ‘Cava’. Dit omdat Sergi (en enkele geestverwanten) vindt dat de naam Cava zijn wijnen geen eer aandoet. Dat zijn we het eigenlijk wel met hem eens, want vind maar eens een Cava die zoveel kwaliteit biedt op dit prijsniveau.
“Met inspanning en respect voor het land worden onze ‘Clàssic Penedès’ biologische mousserende wijnen geboren, met traditionele methode, 100% reserva en van Penedès”.
Over deze wijnboer:
- Land: Spanje
- Regio: Catalunya