Barolo Chinato, Vermouth
Een aromatiseerde wijn uit de regio Piemonte in Italië. Gebaseerd op een traditioneel recept uit de 19e eeuw, combineert deze wijn de rijke smaken van Barolo met een zorgvuldig geselecteerde mix van kruiden en specerijen, waaronder kinine, rabarber, kaneel, kruidnagel en gentiaan.
Over deze wijn:
- Wine maker: Distilleria Montanaro
Lees meer over deze wijnboer:
Piemonte, Italië
Distilleria Montanaro
Deze roemruchte Distilleria is opgericht in 1885 en heeft o.a. de eerste grappa van slechts een druivensoort in Italië op zijn kerfstok (Grappa di Barolo van Nebbiolo). In 1922 is het bedrijf aangekocht door Dr. Mario Montanaro, die met zoon Giuseppe de kunst van distilleren en opleggen perfectioneerde. Montanaro bevindt zich in Gallo d'Alba, hartje Barolo, en zoals te verwachten is de aangevoerde druivenpulp hier zeer vers en van de hoogste kwaliteit. Uitmuntende grappa's, en hun vermouth behoort tot de wereldtop.
Meer over deze wijnboer en de wijnen