Bianco di Sei
De wijngaarden liggen op de noordzijde van de Etna, 700 mtr hoog. Bushvines tot 100 jaar oud, lage opbrengsten en veel concentraat. Van vulkanische bodem, zwart en bruin zand, stenen en rots, leidend naar fascinerende wijn met bijzonder fruit in de neus. In de smaak witte bloemen, citrus, salie en munt. Overweldigend met lange aanhoudende frisheid en veel smaak.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: BIO
- Grape Variety: 90% Carricante, 10% Catarratto
- Date of planting: Older vineyards (up to 60 yo)
- Soil type: Volcanic stones and sand
- Exposition Vineyard: North Slope
- Wine maker: Palmento Costanzo
- Harvest method: Manual
- Vinification: Grapes are pressed softly, then starts the fermentation in stainless stell tanks with indigenous yeasts.
- Aging: Ageing lasts 18 months: 10 in stainless steel tanks and 8 in the bottle. The wine is very vertical with a complex aromas of white flowers, aromatic herbs and citrus fruits.
- Alcohol percentage: 12,00%
- Acidity: 7,31
- Residual sugar: 0,6
- Awards: Tim Atkin, James Suckling, Vinous, Decanter, Kerin O'Keefe
Lees meer over deze wijnboer:
Sicilia, Italië
Palmento Costanzo
Palmento Costanzo is opgericht in 2011, toen Mimo Costanzo ongeveer 7 hectare prachtige oude wijnstokken aanschafte (tussen de 30 en 100 jaar oud). ‘Bush vines’ op de noordhellingen van de Etna, vlakbij het dorpje Passopisciaro. Er zijn ongeveer 48000 stokken, waarvan nerello mascalese en nerello cappuccio het grootste deel uitmaken. De Italianen weten al decennia dat hier absolute topwijn gemaakt wordt. De internationale pers komt er nu ook achter.
Meer over deze wijnboer en de wijnen