Grappa Barolo
De Grappa di Barolo van Distilleria Montanaro is een verfijnde Italiaanse distillaat, vervaardigd uit de zorgvuldig geselecteerde druivenschillen van de Nebbiolo da Barolo. Deze grappa ondergaat een rijpingsproces van 24 tot 30 maanden in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan zijn karakteristieke eigenschappen.
Over deze wijn:
- Wine maker: Distilleria Montanaro
- Alcohol percentage: 43%
Lees meer over deze wijnboer:
Piemonte, Italië
Distilleria Montanaro
Deze roemruchte Distilleria is opgericht in 1885 en heeft o.a. de eerste grappa van slechts een druivensoort in Italië op zijn kerfstok (Grappa di Barolo van Nebbiolo). In 1922 is het bedrijf aangekocht door Dr. Mario Montanaro, die met zoon Giuseppe de kunst van distilleren en opleggen perfectioneerde. Montanaro bevindt zich in Gallo d'Alba, hartje Barolo, en zoals te verwachten is de aangevoerde druivenpulp hier zeer vers en van de hoogste kwaliteit. Uitmuntende grappa's, en hun vermouth behoort tot de wereldtop.
Meer over deze wijnboer en de wijnen