Jungano IGP Paestum Aglianico

Intense en krachtige wijn van biodynamische wijnbouw. Druif aglianico geeft de wijn veel donker fruit en een stevige ruggengraat. Zwart fruit met vulkanische tonen. Deze wijn rijpt deels op grote vaten, wat de wijn nog net wat extra body geeft. Ondanks de kracht van de aglianico druif is deze wijn elegant en goed verteerbaar.

Over deze wijn:

  • Land: ItaliĆ«
  • Regio: Campania
  • Jaartal: 2018
  • Druif: aglianico
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Wijngaard: 600 meter boven zeeniveau/ gelegen in het natuurreservaat Cilento/ Vernoemd naar het dorp Giugnano/
  • Wijnkelder: spontane vergisting/ 40-40 op 2e & 3e jaars tonneaux en 20% op RVS. 18 maanden op de verschillende vaten en minimaal 8 maanden op fles

Lees meer over deze wijnboer:

Campania, Italiƫ

Azienda Agricola San Salvatore

Ruim 21 hectare van het totale areaal van San Salvatore (anno 1988) bestaat uit (inheemse) druivenstokken, de rest wordt gebruikt voor de productie van olijfolie, fruit, en mozzarella di bufala. Een echte azienda agricola dus, waar in een volledig biologische cyclus gewerkt wordt; de kudde van 450 buffels leeft van het land en levert naast niet te versmaden mozzarella alle nodige meststoffen voor de wijngaarden, fruit- en olijfbomen. Als wijnmaker heeft San Salvatore de wereldberoemde oenoloog Riccardo Cotarella weten te strikken, wiens wijnen en stijl al snel hun weg naar de Italiaanse gastronomie wisten te vinden; uitblinkend in duidelijkheid en zuiverheid zonder aan authenticiteit en typiciteit in te boeten.

Meer over deze wijnboer en de wijnen