Lagrein ‘Taber’, Cantina Bolzano
Energieke, dieprode wijn met kracht maar ook souplesse. Perfect uitgebalanceerd. Intens rood kersen fruit, rozenblaadjes, specerijen (chocolade) en een lichte vanilletoets. Intense afdronk met zachte tannines. De druiven komen van 80 jaar oude wijnstokken op een hoogte van 250m. Fermentatie vindt plaats in houten vaten, waarna de wijn een jaar rijpt op barrique.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: 1748/2022
- Grape Variety: Lagrein
- Soil type: More than 80-year-old vines growing on warm sandy alluvial soils in Gries near Bolzano at 250 meters a.s.l.
- Wine maker: Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
- Harvest method: hand harvest
- Vinification: After traditional red wine fermentation in wooden vats, the young wine matures for about a year in French barriques.
- Alcohol percentage: 14,00%
- Residual sugar: 2,0 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Alto Adige, Italië
Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
Kellerei Bozen (of Cantina Bolzano in het Italiaans) is dé kwaliteitscoöperatie van de gelijknamige stad in Zuid-Tirol en is een fusie van twee eerdere coöperaties: die van Gries uit 1908 (vooral beroemd om hun wijnen van de druif Lagrein op kleibodems langs de rivier de Eisack (Isarco)) en die van St. Magdalena, anno 1930 (met als specialiteit wijn van vernatsch (ook wel schiava genoemd)). Ze maken een heel scala aan typische streekwijnen, van 'village'-stijl tot cuvées van een specifiek terroir. De meeste wijnen van de Kellerei worden overigens regionaal geconsumeerd, wat als een groot compliment aan de geleverde kwaliteit beschouwd kan worden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen