Le Saut du Diable

Le Saut du Diable is geproduceerd op traditionele wijze met de hand. Grenache maakt hier het grootste deel uit van de blend. De wijngaarden van Terrasses du Larzac zijn gelegen op leisteen en kalksteen. Intense aroma’s van zwarte bessen, laurier, leer en kruiden. De krachtige smaken worden gebalanceerd door een mooie zuurgraad en rijpe tannine.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: zwart fruit - leer - kruidig - structuur
  • Certification: 10 tot 14 maanden op frans hout (verschillend per jaar)
  • Grape Variety: grenache, syrah, carignan
  • Wine maker: Domaine Trois Terres
  • Aging: hand geoogst / Leisteen en kalksteen
  • Acidity: gegrilde entrecote, runderstoof, kalf

Lees meer over deze wijnboer:

Languedoc, Frankrijk

Domaine Trois Terres

Graeme Angus had tot zijn 30e een drukke baan als dokter in Londen, totdat hij in 2004 koos voor een carrière als wijnbouwer in de dunbevolkte Haut Languedoc en daar samen met zijn vrouw Alice dit domein begon. De smaak en identiteit van Trois Terres worden door een uitzonderlijk terroir bepaald. De wijngaarden zijn gelegen aan de boorden van stuwmeer Lac du Salagou, een beschermd natuurgebied waar slechts twee kleinschalige wijnproducenten actief zijn. De bodem is hier zeer rijk aan basalt en dientengevolge is de bodem sterk ijzerhoudend, wat zich vertaalt in vol en aards (bloed)rood.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?