Nero di Sei, Etna DOC

Top rood van Palmento Costanzo van een zeer oude wijngaard met bush vines tot wel 100 jaar oud. Indringend rood fruit, vulkanische tonen, rijk, gestructureerd en complex; amandel, amarene kers, leer, laurier worden geflankeerd door zachte tanninen, hartverwarmende kruidigheid en natuurlijk die prachtige minerale tonen van verschroeide aarde en zwavel. Een grote Italiaanse wijn.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: DOC
  • Certification: Bio but not certified
  • Grape Variety: 90% Nerello Mascalese, 10% Nerello Cappuccio
  • Date of planting: Older vineyards (up to 60 yo)
  • Soil type: Volcanic stones and sand
  • Exposition Vineyard: North Slope
  • Wine maker: Palmento Costanzo
  • Harvest method: Manual
  • Vinification: Fermentation in Austrian oak barrels (50hl), where malolactic fermentation fully run.
  • Aging: The ageing lasts 3 years: 2 in 50hl Austrian of barrels and 1 year in the bottle. It has a bright ruby red colour.
  • Alcohol percentage: 14,00%
  • Acidity: 5,45
  • Residual sugar: 0,7
  • Awards: Vinous, Decanter, Wine&Spirits, Wine Enthusiast, Robert Parker, Kerin O'Keefe, Jancis Robinson, Tim Atkin,

Lees meer over deze wijnboer:

Sicilia, Italië

Palmento Costanzo

Palmento Costanzo is opgericht in 2011, toen Mimo Costanzo ongeveer 7 hectare prachtige oude wijnstokken aanschafte (tussen de 30 en 100 jaar oud). ‘Bush vines’ op de noordhellingen van de Etna, vlakbij het dorpje Passopisciaro. Er zijn ongeveer 48000 stokken, waarvan nerello mascalese en nerello cappuccio het grootste deel uitmaken. De Italianen weten al decennia dat hier absolute topwijn gemaakt wordt. De internationale pers komt er nu ook achter.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?