Petit Dernier
de Petit Dernier is geproduceerd op traditionele wijze met de hand. Cinsault is hier 100% de druif wat erg uitzonderlijk is. Deze druif wordt vaak, voor de rode wijnen, gebruikt als blend maar weinig als mono cepage De wijngaarden van Terrasses du Larzac zijn gelegen op leisteen en kalksteen. Intense aroma’s van jong donker fruit, zwarte bessen en kruiden. De krachtige smaken worden gebalanceerd door een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Iets gekoeld is het zelfs een combinatie met stevige visgerechten en licht vlees zoals gevogelte en kalfsvlees.
Over deze wijn:
- Appallation: Terrasses du Larzac
- Certification: Bio
- Grape Variety: Cinsault
- Soil type: Chalk and Slate
- Wine maker: Domaine Trois Terres
- Harvest method: Manual
- Vinification: longisch maceration
- Aging: aged 12 months in oak barrel
Lees meer over deze wijnboer:
Languedoc, Frankrijk
Domaine Trois Terres
Graeme Angus had tot zijn 30e een drukke baan als dokter in Londen, totdat hij in 2004 koos voor een carrière als wijnbouwer in de dunbevolkte Haut Languedoc en daar samen met zijn vrouw Alice dit domein begon. De smaak en identiteit van Trois Terres worden door een uitzonderlijk terroir bepaald. De wijngaarden zijn gelegen aan de boorden van stuwmeer Lac du Salagou, een beschermd natuurgebied waar slechts twee kleinschalige wijnproducenten actief zijn. De bodem is hier zeer rijk aan basalt en dientengevolge is de bodem sterk ijzerhoudend, wat zich vertaalt in vol en aards (bloed)rood.
Meer over deze wijnboer en de wijnen