Pinot Bianco (weissburgunder) Alto Adige
De druiven worden verbouwd op hoger gelegen hellingen met een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Hierdoor ontwikkelt zich een heerlijk fraicheur en hogere zuurgraad in de wijn. De wijn is gul en geeft fruit zoals gele appel en peer, gecombineerd met kruidigheid en een zeer zuivere smaak. Dankzij zijn relatief neutrale karakter botst de wijn haast nooit met gerechten en weet het zijn karakter te behouden.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: 814/2023
- Grape Variety: Pinot Bianco
- Soil type: Selected slopes around Bolzano at 300 to 750 meters a.s.l.
- Wine maker: Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
- Harvest method: hand harvest
- Vinification: The carefully selected grapes are gently pressed and fermented in stainless steel tanks at a controlled temperature. Stainless steel is akso used for maturation to keep the wine fresh and crisp.
- Alcohol percentage: 13,50%
- Residual sugar: 2,0 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Alto Adige, Italië
Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
Kellerei Bozen (of Cantina Bolzano in het Italiaans) is dé kwaliteitscoöperatie van de gelijknamige stad in Zuid-Tirol en is een fusie van twee eerdere coöperaties: die van Gries uit 1908 (vooral beroemd om hun wijnen van de druif Lagrein op kleibodems langs de rivier de Eisack (Isarco)) en die van St. Magdalena, anno 1930 (met als specialiteit wijn van vernatsch (ook wel schiava genoemd)). Ze maken een heel scala aan typische streekwijnen, van 'village'-stijl tot cuvées van een specifiek terroir. De meeste wijnen van de Kellerei worden overigens regionaal geconsumeerd, wat als een groot compliment aan de geleverde kwaliteit beschouwd kan worden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen