Pinot nero
Pinot noir (nero) houdt van enigszins koele terroirs en wordt hier in de bergen op zijn wenken bediend. Zodoende laat hij al zijn charme zien: rijp rood fruit, florale en aardse tonen, en een elegante structuur met ook zeker wat power.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: 2117/2022
- Grape Variety: Pinot Nero
- Soil type: Warm and well - ventilated sites on the Renon and in Oberleitach at 500 to 750 meters a.s.l.
- Wine maker: Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
- Harvest method: hand harvest
- Vinification: The must is fermented in stainless steel and a portion left to mature in wooden casks for a short period.
- Alcohol percentage: 13,50%
- Residual sugar: 2,2 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Alto Adige, Italië
Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
Kellerei Bozen (of Cantina Bolzano in het Italiaans) is dé kwaliteitscoöperatie van de gelijknamige stad in Zuid-Tirol en is een fusie van twee eerdere coöperaties: die van Gries uit 1908 (vooral beroemd om hun wijnen van de druif Lagrein op kleibodems langs de rivier de Eisack (Isarco)) en die van St. Magdalena, anno 1930 (met als specialiteit wijn van vernatsch (ook wel schiava genoemd)). Ze maken een heel scala aan typische streekwijnen, van 'village'-stijl tot cuvées van een specifiek terroir. De meeste wijnen van de Kellerei worden overigens regionaal geconsumeerd, wat als een groot compliment aan de geleverde kwaliteit beschouwd kan worden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen