St. Magdalener
De wijn biedt elegant rood fruit en geurige viooltjes. Verfijnde zuren zorgen voor verfrissing en dat maakt deze wijn inzetbaar op ieder moment van de dag.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: 55/2023
- Grape Variety: Schiava and Lagrein
- Soil type: Loose morainic soils on the hills of Santa Maddalena, Santa Giustina and Coste at 200 to 500 meters a.s.l.
- Wine maker: Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
- Harvest method: hand harvest
- Vinification: The Schiava and Lagrein are harvested and fermented together. A portion of the wine matures in large wooden barrels.
- Alcohol percentage: 12,50%
- Residual sugar: 2,1 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Alto Adige, Italië
Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
Kellerei Bozen (of Cantina Bolzano in het Italiaans) is dé kwaliteitscoöperatie van de gelijknamige stad in Zuid-Tirol en is een fusie van twee eerdere coöperaties: die van Gries uit 1908 (vooral beroemd om hun wijnen van de druif Lagrein op kleibodems langs de rivier de Eisack (Isarco)) en die van St. Magdalena, anno 1930 (met als specialiteit wijn van vernatsch (ook wel schiava genoemd)). Ze maken een heel scala aan typische streekwijnen, van 'village'-stijl tot cuvées van een specifiek terroir. De meeste wijnen van de Kellerei worden overigens regionaal geconsumeerd, wat als een groot compliment aan de geleverde kwaliteit beschouwd kan worden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen