Volnay 1er Cru 'Santenots'

Druiven worden met de hand geoogst. Maceratie in roestvrijstalen vaten gedurende 4 tot 5 dagen. Zachte persing en natuurlijke fermentatie (met inheemse gisten) gedurende 15 dagen in eikenhouten vaten. Rijping vindt plaats in nieuw eiken vaten gedurende 15 tot 18 maanden. De wijngaard Les Mitans is opmerkelijk gelegen midden op een heuvel gericht op het oosten en heeft een gevarieerde set van verschillende bodems. De neus van ‘Santenots’ is vaak erg bloemig, met nuances van viooltjes en kruiden, oriëntaals en complex met tonen van klein zwart fruit (bramen, zwarte bessen, kersen). In de mond is de wijn dicht en strak, maar de tannines zijn altijd zacht, wat de wijn veel zoetheid en een wellustige textuur geeft. De afdronk is pittig, slank, elegant.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Bourgogne
  • Jaartal: 2020
  • Druif: pinot noir
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 12 stuks
  • Spijsadvies: kalfshaas, boeuf bourguignon, parelhoen met cèpes
  • Wijngaard: Wijnstokken tussen 40 en 50 jaar oud / Klei en Kalksteen / ligging: midden op heuvel richting het oosten
  • Wijnkelder: hand geoogst / natuurlijke fermentatie in houten vaten voor 15 dagen / zachte persing / 15 tot 18 maanden gerijpt in nieuwe houten vaten

Lees meer over deze wijnboer:

Bourgogne, Frankrijk

Fanny Sabre

Deze ambitieuze wijnmaakster behoort tot de grote talenten van de Côte de Beaune en werkt vanuit een kleine kelder in Pommard. Ze bezit slechts 4,5 hectare, waardoor ze ieder hoekje van haar terroir kent en begrijpt. De typiciteit van elke afzonderlijke wijngaard is bij haar gewaarborgd. Alle wijnen hebben echter wel puurheid, transparantie en elegantie met elkaar gemeen. Ze werkt als één van de weinigen in de Bourgogne volgens het Vin Naturel principe, al gebruikt ze inmiddels wel minieme hoeveelheden sulfiet bij het bottelen. In haar eigen woorden wil ze dat haar wijnen 'leven'; de groeiende schare fans van deze eigenzinnige bourgognes zal dit 'joie de vivre' in haar wijnen iniedergeval volmondig beamen.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?