Calpazio IGP Paestum
Over deze wijn:
- Appallation: sappig - gele perzik - kruidig - fris
- Grape Variety: Greco
- Date of planting: 2000's
- Soil type: clayey-calcareous
- Wine maker: Azienda Agricola San Salvatore
- Aging: 8 months in RVS
Lees meer over deze wijnboer:
Campania, Italië
Azienda Agricola San Salvatore
Ruim 21 hectare van het totale areaal van San Salvatore (anno 1988) bestaat uit (inheemse) druivenstokken, de rest wordt gebruikt voor de productie van olijfolie, fruit, en mozzarella di bufala. Een echte azienda agricola dus, waar in een volledig biologische cyclus gewerkt wordt; de kudde van 450 buffels leeft van het land en levert naast niet te versmaden mozzarella alle nodige meststoffen voor de wijngaarden, fruit- en olijfbomen. Als wijnmaker heeft San Salvatore de wereldberoemde oenoloog Riccardo Cotarella weten te strikken, wiens wijnen en stijl al snel hun weg naar de Italiaanse gastronomie wisten te vinden; uitblinkend in duidelijkheid en zuiverheid zonder aan authenticiteit en typiciteit in te boeten.
Meer over deze wijnboer en de wijnen