Sancerre Blanc
Wijngebied Sancerre geldt als één van de beste gebieden voor sauvignon blanc ter wereld. Dat bewijst deze wijn: expressieve neus met vijftig tinten groen (van granny smith tot lentegras), citrus, papaya en zelfs iets van jasmijn. Ranke dronk, met die opwekkende pittige frisheid typisch voor sauvignon. Wel met relatief veel body en textuur, want Simon Chotard plukt relatief laat, en laat de wijn lang rijpen op de fijne gistresten.
Over deze wijn:
- Appallation: expressief - granny smith - lentegras - citrus - jasmijn - rank - fris
- Certification: RVS
- Grape Variety: sauvignon blanc
- Date of planting: 1954-2019
- Soil type: Limestone - Limestone Clay
- Wine maker: Simon & Daniel Chotard
- Harvest method: Manually
- Vinification: Spontanious Yeasts, no racking
- Aging: stainless steel, oak and acacia casks, amphoras, oak and acacia barrels, 8 to 18 months
- Residual sugar: 1,2 g/L
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Simon & Daniel Chotard
Chotard bestiert zijn kleine 9 ha vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. 80% is sauvignon, 20% pinot noir. Stokken tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor het terroir van klei/kalkbodems is essentieel; de witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn fijn en soepel; pinot noir van het fijne en fruitige soort. Jaarlijkse vermeldingen in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.
Meer over deze wijnboer en de wijnen